Painting exhibition by Sylvia So Mei-lee

日期
24/07/2021 - 11:00 - 31/07/2021 - 19:00
地址
藝穗會 陳麗玲畫廊
香港中環下亞厘畢道二號

簡介
英國著名浪漫主義風景畫家約瑟夫·瑪羅德·威廉·特納 曾說 :
“It is necessary to mark the greater from the lesser truth: namely the larger and more liberal idea of nature from the comparatively narrow and confined; namely that which addresses itself to the imagination from that which is solely addressed to the eye.“

特納最能以激動人心而真誠平實的手法來描繪大自然情緒。他善於表達光與空氣兩者的關係而聞名於世,是位相當值得學習和尊敬的藝術家。我深深被那創新的色彩以及畫布上純粹又豐富的光所吸引,被如此迷人又驚心動魄的表達手法所影響,從理解到創作的過程裡,我懷著好奇與謙卑的態度去仔細觀看和感受。

我持續地觀察大自然當中變化萬千的現象,還有動靜間的微妙關係與獨特性,去揣摩和感受所見的景色; 從視覺體驗,經過思考轉化,創造出屬於自己的獨特空間。冷暖色的碰撞產生驚喜,明暗的光互相牽扯着,透明與半透明狀態的空間形狀不一地穿梭於二維空間中,呈現出意想不到又難以忘懷的境象。

開放時間
星期一至日 11:00 - 19:00

查詢
相關主題